streda, 5. februára 2014

Bezobilný orechový koláč a mufiny

Koláč bez múky

Zložky na 1 osobu / 4 ks:

1 väčšie vajce
2 hrste orechov (vlašské a pekanské sú najlepšie - iné orechy treba najskôr, ideálne, namočiť, usušiť a pomlieť)
1 hrsť hrozienok či iného sušeného ovocia
4-5 VL rozpusteného tuku (najlepšie kokosový alebo obyčajné maslo)

1-2 ML sódy bikarbony
Štipka soli
Tekutina (ľubovolná) bude potrebná, ak máme menšie vajíčko, menej tuku alebo pridávame múku

Na výber: 3 VL bezlepkovej múky
Na výber: škorica, vanilka, muškátový orech, citrónová kôra alebo šťava, semienka
Pre viac sladkosti: xylitol, stévia, med alebo viac sušeného ovocia



Foto postup:


Vlašské a pekanské orechy možno pripraviť aj v mažiari

Rozpustené maslo zmiešajte s vajíčkom, aby sa tuk emulzifikoval (spojil)
 
Zmiešajte všetko spolu


Pridanie múky nie je potrebné, ale pomôže zväčšiť objem

Zmes vložte do vymastenej nádoby na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 150C asi 20 minút.

Táto zmeska sa môže použiť na mufinky, stačí mať prichytané košíčky.

 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára