sobota, 10. decembra 2011

Vianočné BEZLEPKOVÉ POHÁNKOVÉ ROŽTEKY



POTREBUJETE:

300g pohánkovej múky
5 veľkých lyžíc kokosového oleja alebo masla
1/2 lyžičky sódy bikarbóny
1/2 lyžičky kvalitnej soli (menej obyčajnej)
100ml vody
80g Xylitolu a pár kvapiek tinktúry Stevie
3 lyžičky kakaa alebo karobového prášku


AK máte orechy (vlašské pomleté alebo mandľovú múku..), namiesto
300g pohánky dajte len 250g a doplňte 80g orechov.

Ja som práve orechy nemala, tak rohlíčky boli trochu tvrdšie, ale vôbec sa nelámali.. ideálne na cesty a na namáčanie do čaju!

POSTUP
1. Zmiešať všetko suché okrem kakaového alebo karobového prášku.

2. Rozdeliť na polovicu do dvoch mís a do jednej z nich pridať kakaový alebo karobový prášok a premiešať.

3. Pridať do každej misy postupne polovicu rozpusteného masla a vody a miešať, kým sa nevytvorí tuhé cesto.

4. Vypracovať dlhé tenké šúľance a spájať biely s hnedým, to už zistíte, ako vám to pôjde najľahšie.

5. Odtrhnúť malé kúsky a v dlaniach alebo na doske došúľať do potrebného tvaru.

6. Na omastenom plechu piecť vo vyhriatej rúre asi 10 min alebo podľa potreby, kým začnú konce mierne hnednúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára