pondelok, 28. novembra 2011

ZAPEČENÁ ZELENINKA č.2 foto postup


Ingrediencie - v pohári je tuk: olivový alebo kokosový alebo ghee (čisté maslo),
na lyžičke je soľ a mleté korenie.

Najskôr nákrájať cibuľu a ružičkový kel, aby sa stihli aktivovať ochranné enzýmy.



Zapiecť vo vyhriatej rúre asi 20 minút, alebo kým budú aj väčšie kúsky mäkšie.

Zatiaľ opiecť huby na masle...

... a pripraviť čerstvý šalát.

Ak je súčasťou šalátu aromatickejšia rukola alebo výrazné bylinky (napr petržlen), je lepšie podávať zmiešané spolu. Dochutiť môžete sójovou omáčkou, jogurtom, kyslou smotanou ...

1 komentár:

  1. DOPLNENIE
    Hríbiky môžete pridať rovno k zelenine, len budú suchšie.
    Do zmesi sa môžu dať kúsky ryby alebo zaliať vajíčkom, ak chcete jedlo bohatšie na bielkoviny.
    Podobný recept tu:
    http://nutriwellnesszapisnik.blogspot.com/2011/11/zapecena-zeleninka-so-salatom-rybou.html

    OdpovedaťOdstrániť