štvrtok, 29. septembra 2011

KOLÁČ BEZ PŠENICE A CUKRU recepty

Citrónový koláč - jednoduchý, bezlepkový

Porcia je asi ako na 4 mafinky. Po nakrájaní sa dá natierať. Ak chcete mafinkovú kvalitu, zmiešajte suché ingrediencie osobitne a tekutiny osobitne. Potom dokopy len narýchlo, kým ešte vidno suché časti.   

120g mierne rozomletých ovsených vločiek (napr. na kávovom mlynčeku)
25g škrobovej alebo inej jemnej múky (bezlepková, zemiaková, kukuričná, ryžová, pohánková) – na vymiešanie s…
…2 vajíčkami
1 citrón, šťava a nastrúhaná kôra
150ml tekutín (napr. biely jogurt, srvátka, smotana, kokosové mlieko, voda alebo kombinácie)
1/2-1 malú lyžičku sódy bikarbóny
4 veľké kopcovité lyžice masla (obyčajné, kokosové)
       ALEBO 5 lyžíc oleja, napr. olivový (nepoužívajte extra virgin na pečenie nad 160C)
do 100g hrozienok
1 mäkký banán, môže byť aj nastrúhané jabĺčko

Nastaviť rúru na 160-180C.
Rozpustiť maslo.
Zmiešať ovsáky s rozmačkaným banánom a nechať trochu zmäknúť.
Dobre vymiešať 25g múky s vajíčkami. Pridať tuk, tekutiny, hrozienka, bikarbónový prášok, rozmiešať a pridať zvyšok.
Vyklopiť do menšej vymastenej formy na pečenie.

Pečenie trvá podľa toho akú formu použijete a od typu rúry.
3 cm hrúbka v teplovzdušnej rúre trvala asi 20 minút.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára